Blind man working on the computer

Wat zijn de beste banen voor blinden en slechtzienden?

0 reacties

Het vinden van een geweldige baan kan voor iedereen spannend zijn, ook voor mensen die blind of slechtziend zijn. Bij Hable geloven we dat het feit dat iemand niet goed kan zien, niet betekent dat hij of zij geen geweldige baan kan hebben.

Tegenwoordig werken mensen met een visuele beperking in veel sectoren van de wereldwijde beroepsbevolking. Van deeltijdbanen voor mensen met een visuele beperking tot voltijdbanen voor blinden, the sky is the limit.

Tegenwoordig zijn er, met coole technologie en werkplekken waar iedereen welkom is, meer banen dan ooit voor mensen die blind of slechtziend zijn. We laten je enkele van deze banen zien en leggen uit hoe blind of slechtziend zijn geen obstakel is, maar iets dat jou uniek maakt op je eigen manier.

Of je nu zelf blind bent, op zoek bent naar een student, nadenkt over welke baan je in de toekomst wilt, of iemand bent die je werkplek voor iedereen beter wil maken, dit artikel is voor jou! Laten we erin duiken en de geweldige banen ontdekken die er zijn voor mensen die de wereld anders zien.

Wat zijn de beste banen voor blinden?

Door gebruik te maken van de juiste accommodaties voor slechtzienden kan vrijwel elke baan toegankelijk zijn voor een blinde. Op enkele uitzonderingen na, zoals taxichauffeur of piloot, zijn de meeste banen voor visueel gehandicapten geschikt.

Maar om je wat ideeën te geven: dit is een lijst met banen waarvoor geen goed zicht vereist is en waarbij we verschillende blinde mensen kennen die dit beroep uitoefenen:

  1. Alles wat met technologie te maken heeft: van softwareontwikkeling, tot engineering tot het schrijven van code. Er zijn ook veel blinde mensen die gebruikerstesten, technologische ondersteuning en back-end-engineering doen.
  2. Wetshandhaving: Een baan als advocaat betekent dat je mensen helpt door de wet te begrijpen en te gebruiken. Met behulp van braille , audio of andere personeelsvoorzieningen kunt u enorme hoeveelheden informatie scannen.
  3. Onderwijs: Leraren of adviseurs kunnen banen zijn voor blinde mensen. Dit beperkt zich niet tot onderwijs voor anderen met blindheid, maar kan op elk vakgebied en met elke groep studenten plaatsvinden.
  4. Schrijven en communicatie: van bloggen tot het schrijven van marketingteksten tot het proeflezen van boeken. Waarschijnlijk is dit iets waar we van kunnen zeggen dat veel visueel gehandicapten bovengemiddeld presteren.
  5. Massagetherapeut: Dit is een baan waarbij je tastzin heel belangrijk is, en het is iets waar veel blinde mensen heel goed in zijn. Als massagetherapeut help je mensen te ontspannen en zich beter te voelen door ze te masseren.
  6. Muzikant of geluidstechnicus: als je van muziek houdt, is dit misschien perfect voor jou! Als u blind of slechtziend bent, kan dit soms betekenen dat u een geweldig gehoor heeft. Je zou instrumenten kunnen bespelen, zingen of zelfs werken met alle coole gadgets en geluiden in een opnamestudio.
  7. Werken op afstand: Uiteraard is dit geen 'baan'. Maar dit is iets dat we u ten zeerste aanbevelen om over na te denken. Werken op afstand heeft veel voordelen. Je kunt je werkplek makkelijker bereikbaar maken, je bespaart op de reistijd en de energie die dit kost en het aantal plekken waar je kunt solliciteren is oneindig geworden. Wij schreven een uitgebreid artikel met tips en tricks over werken op afstand.

Bedenk dat er veel, veel meer banen zijn voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen, en dit is slechts een kleine lijst. Wanneer u beslist in welke baan u geïnteresseerd bent, denk dan niet aan beperkingen.

Bedenk wat je echt wilt en bepaal pas in een later stadium de haalbaarheid. Met de juiste werkplekaccommodatie, collega's die meedenken en een goede motivatie kom je er wel.

Carrières voor blinden

Als we het hebben over carrières voor blinden, kijken we naar alle geweldige banen die precies goed zijn voor mensen die misschien niet zoals iedereen kunnen zien.

Zelfs als u slechtziend bent, zijn er veel banen waarbij wat u kunt doen en denken belangrijker is dan hoe goed u kunt zien. We hebben de top 5 gemaakt van de meest voorkomende carrièrepaden voor blinde mensen die we bij Hable tegenkomen.

  1. Klantenservicemedewerker: Dit is een van de beste banen voor blinde mensen. Je kunt klanten telefonisch of op de computer helpen, hun vragen beantwoorden en problemen oplossen. Hiervoor heb je geen perfect zicht nodig; goede luister- en spreekvaardigheid zijn waar het om gaat.
  2. Radiopresentator of podcaster: als je graag praat en verhalen deelt, is dit misschien perfect voor jou. Het is een geweldige baan voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen, omdat je niet hoeft te zien om te spreken en interessante dingen met luisteraars te delen.
  3. Deeltijdbanen in callcenters: Voor wie op zoek is naar deeltijdbanen voor visueel gehandicapten, kan werken in een callcenter een goede keuze zijn. Je kunt flexibele uren werken, met mensen praten en hen helpen met hun vragen of problemen.
  4. Ambacht en ambachtelijk werk: Veel blinde mensen zijn ongelooflijk creatief en goed met hun handen. Voor banen als het maken van sieraden, pottenbakken of weven is geen goed zicht vereist, maar wel creativiteit en gevoel voor aanraking.
  5. Toegankelijkheidsconsulent: In deze functie help je bedrijven hun websites en producten gebruiksvriendelijk te maken voor iedereen, ook voor mensen die blind of slechtziend zijn. U kunt uw unieke ervaringen delen om de zaken voor anderen zoals u beter te maken.

Bedenk dat het feit dat iemand blind of slechtziend is, niet betekent dat hij of zij geen fantastische carrière kan hebben. Er zijn veel banen waarvoor geen perfect zicht nodig is, maar waarvoor wel de speciale vaardigheden nodig zijn die blinde mensen vaak hebben.

Dus als u nadenkt over uw toekomstige baan, onthoud dan dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

De uitdagingen waarmee blinde mensen worden geconfronteerd op de arbeidsmarkt

Hoewel het waar is dat blinden en slechtzienden een verscheidenheid aan carrières kunnen nastreven, van technologie tot onderwijs, is het belangrijk realistisch te zijn over de uitdagingen waarmee ze op de arbeidsmarkt te maken kunnen krijgen. Als we deze uitdagingen begrijpen, kunnen we betere manieren vinden om iedereen op de werkplek te ondersteunen en erbij te betrekken.

  1. Het vinden van de juiste baan: Als je nadenkt over welke banen blinde mensen kunnen doen, is het van cruciaal belang om rekening te houden met de vaardigheden en interesses van het individu. Momenteel zijn echter niet alle banen toegankelijk voor mensen met een visuele beperking, en dit kan hun mogelijkheden beperken.
  2. Werkplekaccommodatie: Voor banen voor visueel gehandicapten is het hebben van de juiste accommodatie op het werk van cruciaal belang. Dit kan speciale software zijn die tekst voorleest, braille-apparaten of andere hulpmiddelen die hen helpen hun werk te doen. Soms kan het een uitdaging zijn om een ​​werkgever te vinden die deze aanpassingen begrijpt en bereid is deze te bieden.
  3. Percepties en attitudes: kunnen blinde mensen effectief werken? Absoluut! Maar soms komt de grootste uitdaging voort uit de houding en misvattingen van anderen. Sommige mensen denken misschien ten onrechte dat blinde mensen bepaalde taken niet kunnen uitvoeren. Het veranderen van deze percepties is belangrijk voor het creëren van een inclusieve werkomgeving.

Het is waar dat de werkende wereld zwaar kan zijn voor iemand die blind of slechtziend is. Maar door zich bewust te zijn van deze uitdagingen kunnen werkgevers en collega’s een groot verschil maken.

Met de juiste accommodatie en een ondersteunende omgeving kunnen blinde mensen uitblinken in vele carrières. Voor meer informatie hierover kunt u ons artikel lezen over aanpassingen voor visueel gehandicapten op de werkplek.

Vergeet niet dat alles mogelijk is als we samenwerken om deze uitdagingen te overwinnen!

Waar u hulp kunt vinden bij het zoeken naar een baan

Zoeken naar een baan als je blind of slechtziend bent, kan een uitdaging zijn, maar er zijn veel hulpmiddelen die je kunnen helpen. Hier vindt u een gids met enkele nuttige plaatsen waar u hulp en vacatures kunt vinden.

Websites voor het zoeken naar vacatures

Er zijn verschillende websites die mensen met een handicap, inclusief visueel gehandicapten, helpen bij het vinden van een baan. Bijvoorbeeld:

  1. GettingHired, Recruit Disability en ABILITY Jobs: bied vacaturesites speciaal voor gehandicapte professionals.
  2. The Blind Institute of Technology: biedt zowel personeelsdiensten als arbeidstrainingen.
  3. Bender Consulting Services: verbindt personen met een handicap met verschillende carrièremogelijkheden.
  4. LandAjob: biedt een breed scala aan vacatures.
  5. Banen voor gehandicapte veteranen: gespecialiseerd in het helpen van gehandicapte veteranen bij het vinden van werk.

Als u zich in Groot-Brittannië bevindt, kan deze blog van de RNIB ook enorm nuttig zijn. Als u zich in de VS bevindt, is dit artikel van IBVI een goed beginpunt.

Loopbaantraining en begeleiding

Veel organisaties bieden gratis loopbaantraining en hulp bij het zoeken naar werk. Staatsinstellingen voor beroepsrehabilitatie bieden een verscheidenheid aan trainingsprogramma's aan. Independent Living Centers in de VS bieden jobcoaching en training.

De National Industries for the Blind, Hadley Institute for the Blind and Visually Impaired en American Job Centers bieden gespecialiseerde trainingsprogramma's en hulp bij het zoeken naar werk. Het Ticket to Work-programma is een door de overheid gefinancierd werkgelegenheidsprogramma dat is ontworpen voor begunstigden van een arbeidsongeschiktheidsuitkering.

AFB CareerConnect

Het CareerConnect-programma van de American Foundation for the Blind biedt een scala aan hulpmiddelen, waaronder advies ter voorbereiding op het zoeken naar een baan, mentorprogramma's en hulpmiddelen om te slagen op het werk.

Carrièreclusters op hun website groeperen soorten banen of carrièregebieden en bieden gedetailleerde informatie over opleidingsvereisten en taken.

Rechten en belangenbehartiging

Het is belangrijk om uw rechten te kennen onder de Americans with Disabilities Act (ADA) . Deze wet verplicht werkgevers om redelijke aanpassingen te bieden aan werknemers met een handicap.

De National Federation of the Blind en de Perkins School for the Blind zijn twee organisaties die ondersteuning en belangenbehartiging bieden aan personen die blind of slechtziend zijn.

Door deze hulpmiddelen te gebruiken, kunt u zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt en uw rechten als visueel gehandicapte werkzoekende begrijpen. Vergeet niet dat u met de juiste hulp en vastberadenheid een baan kunt vinden die past bij uw vaardigheden en interesses.

Interessante feiten en schattingen

Het verkennen van de wereld van de werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden onthult enkele intrigerende feiten en schattingen. Hoewel er unieke uitdagingen zijn, vinden velen succes in verschillende carrières.

  1. Werkgelegenheidstrends: Vanaf 2020 bedroeg de arbeidsparticipatie van personen van 16 jaar en ouder met blindheid of een visuele beperking ongeveer 23% in de Verenigde Staten, wat erop wijst dat de participatiegraad lager is dan die van de algemene bevolking (vergeleken met 63% voor mensen zonder een visuele beperking). beperking). Dit percentage heeft door de jaren heen enkele schommelingen gekend. Bron hier.
  2. Transport en werkgelegenheid: Transport is een belangrijke barrière voor veel blinden of slechtzienden. Uit een onderzoek bleek dat 38% een baan had afgewezen vanwege transportproblemen. Slechts een kwart van de visueel gehandicapten kreeg hulp van revalidatiebureaus bij het vinden van vervoer van en naar het werk. Link naar bron. Bron hier.
  3. Mondiale werkgelegenheidsstatistieken: Uit een enquête van World Blind Union bleek dat 97% van de respondenten ooit had gewerkt, terwijl meer dan de helft (59%) op het moment van de enquête een baan had. Interessant genoeg werkte 65% al ​​meer dan 10 jaar met hun huidige gezichtsvermogen, ondanks dat een aanzienlijk aantal rapporteerde dat ze significant of volledig blind waren. Link naar bron. Bron hier.
  4. Positieve werkervaringen: Individuen die hun visuele beperking accepteren en hun huisvestingsbehoeften effectief communiceren, hebben doorgaans succesvollere werkervaringen. Werkgevers waarderen ook werknemers die zich op hun gemak voelen met hun handicap en staan ​​erop dat zij aan dezelfde normen voldoen als hun collega’s. Bron hier.
  5. Carrièremogelijkheden: Verschillende banen zijn geschikt voor blinden of slechtzienden, waarbij sommige typische jaarsalarissen behoorlijk competitief zijn. Softwareontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld ongeveer $110.000 verdienen, terwijl spraak-/taalpathologen en leraren respectievelijk ongeveer $79.000 en $61.000 kunnen verdienen. Bron hier.

Deze feiten en cijfers tonen zowel de uitdagingen als de kansen in het werkgelegenheidslandschap voor blinden en slechtzienden aan. Met de juiste ondersteuning, accommodaties en kansen kunnen mensen met een visuele beperking floreren in verschillende vakgebieden.

 

Laatste afhaalmaaltijd

Als het gaat om werkgelegenheid voor blinden en slechtzienden, is de sky the limit! Dit artikel heeft benadrukt dat er veel beste banen zijn voor blinden en slechtzienden. Van deeltijdbanen voor mensen met een visuele beperking tot functies waarvoor geen goed zicht vereist is: er ligt een wereld aan mogelijkheden klaar om ontdekt te worden.

De belangrijkste conclusie is dat een visuele beperking niet bepaalt wat iemand op de arbeidsmarkt kan bereiken. Met de technologische vooruitgang en het toenemende bewustzijn over inclusiviteit gaan er elke dag meer deuren open.

Of het nu gaat om het nastreven van een passie of het vinden van een praktische rol, er zijn banen die tegemoetkomen aan verschillende vaardigheden en interesses.

Bedenk dat het niet alleen om het vinden van een baan gaat; het gaat om het vinden van de juiste baan. De bronnen en inzichten die in dit artikel worden gedeeld, zijn bedoeld om u op uw reis te begeleiden.

Ze bieden waardevolle informatie over vacatures, ondersteunende netwerken en manieren om eventuele uitdagingen het hoofd te bieden.

Dus als u een persoon met een visuele beperking bent die op zoek is naar werk, of iemand kent die dat is, wees dan gerust. Met vastberadenheid, de juiste middelen en een positieve kijk is het absoluut mogelijk om vervullend en lonend werk te vinden.

De wereld is vol kansen en met de juiste ondersteuning kun jij jouw plek daarin vinden.

FAQ

Kunnen blinden in de medische sector werken?

Absoluut, blinden kunnen in de medische sector werken. Er zijn in deze sector verschillende banen voor blinden, zoals psychologen, therapeuten of administratieve functies. Met de juiste accommodaties en technologie kunnen visueel gehandicapten uitblinken in veel aspecten van de gezondheidszorg.

Is het moeilijk voor een blinde om een ​​baan te vinden?

Het vinden van een baan kan een uitdaging zijn voor mensen met een visuele beperking, grotendeels als gevolg van de toegankelijkheid en de perceptie van de werkgever. Door het toenemende bewustzijn en de toenemende middelen zijn er nu echter meer banen voor visueel gehandicapten dan ooit tevoren. Speciale vacaturesites en ondersteuningsprogramma's helpen deze reis ook te vergemakkelijken.

Met welke taken worstelen blinde mensen?

Blinde mensen kunnen te maken krijgen met uitdagingen bij taken die visueel georiënteerd zijn, zoals het lezen van gedrukt materiaal of het navigeren door onbekende omgevingen. Dankzij adaptieve technologieën en baanaanpassingen kunnen ze echter een breed scala aan taken effectief uitvoeren, waardoor er verschillende banen ontstaan ​​voor mensen met een slecht gezichtsvermogen.

Welke professionele vaardigheden hebben blinde mensen?

Blinde mensen beschikken vaak over verbeterde vaardigheden op gebieden als auditieve verwerking, geheugen en tactiele vaardigheden. Deze vaardigheden zijn waardevol in veel banen waarvoor geen goed zicht vereist is, zoals de muziek-, rechten-, advies- en technologiesector, waar ze kunnen uitblinken en een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren.

Welke aanpassingen moet een werkgever doorvoeren voor blinden?

Werkgevers kunnen blinden tegemoet komen door ondersteunende technologieën aan te bieden, zoals schermlezers, brailleleesregels en software die de toegankelijkheid verbetert. Omgevingsaanpassingen zoals duidelijke looppaden en voelbare markeringen zijn ook nuttig.

Deze accommodaties zorgen ervoor dat blinden hun werk effectief kunnen uitvoeren, inclusief deeltijdbanen voor visueel gehandicapten.

Hoe passen blinde mensen zich aan het gebruik van technologie op het werk aan?

Blinde mensen passen zich aan technologie aan met behulp van hulpmiddelen zoals schermlezers, stemherkenningssoftware en brailleleesregels. Deze hulpmiddelen zijn cruciaal in veel banen voor blinde mensen, waardoor ze computers en andere technische apparaten effectief kunnen gebruiken voor hun werk.

Wat zijn enkele populaire banen op afstand voor mensen met een visuele beperking?

Populaire externe banen voor visueel gehandicapten zijn onder meer functies in de klantenservice, gegevensinvoer, schrijven, programmeren en juridische dienstverlening. Deze banen vereisen vaak vaardigheden die niet afhankelijk zijn van gezichtsscherpte en die effectief kunnen worden uitgevoerd met adaptieve technologie vanuit huis.

Kunnen blinde mensen een carrière in de creatieve sector nastreven?

Ja, blinde individuen kunnen en zullen uitblinken op creatief gebied. Banen voor blinden in de creatieve sectoren omvatten muziek, schrijven en tactiele kunst. Met adaptieve technieken en hulpmiddelen kunnen visueel gehandicapten hun creativiteit uiten en op deze gebieden slagen.

Concluderend kan worden gesteld dat het werkgelegenheidslandschap voor blinden en slechtzienden gevuld is met mogelijkheden en kansen. Van creatieve vakgebieden tot technologie en gezondheidszorg, er zijn talloze bevredigende carrièrepaden beschikbaar, elk met zijn eigen hulpmiddelen en ondersteuningssystemen.

Het is essentieel om te onthouden dat met vastberadenheid, de juiste aanpassingen en ondersteuning het behalen van professioneel succes heel goed mogelijk is. Als u of iemand die u kent advies of ondersteuning zoekt bij het navigeren door deze mogelijkheden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via support@iamhable.com.

Wij zijn er om u te begeleiden naar een succesvol en lonend carrièrepad. Als je deze blog bovendien informatief en waardevol vindt, vergeet dan niet om hem te delen met vrienden die er misschien ook baat bij kunnen hebben.


Labels:
Accommodaties voor slechtzienden voor studenten | Hable Een

Wat betekent blindheid?

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.